Ekonomika Finansai

Paskolos turintiems antstolių: Kaip gauti?

paskolos turintiems anstolių

Susidūrus su finansiniais sunkumais ir susidūrus su skolų išieškotojais bei antstoliais gali būti nelengva. Tačiau vis dar yra būdų, kaip suvaldyti savo situaciją ir galbūt užsitikrinti paskolą ateityje. Toliau pateikiame keletą žingsnių, kurie gali padėti jums grįžti į teisingą kelią:

Supraskite savo finansinę padėtį:

Įvertinkite: Pradėkite nuo išsamaus savo finansinės padėties įvertinimo, įskaitant visas jūsų skolas, pajamas ir išlaidas.
asmeninio biudžeto sudarymasAsmeninio biudžeto planavimas: Sudarykite griežtą biudžetą, kad užtikrintumėte, jog gyvenate pagal savo galimybes ir galite skirti lėšų skoloms grąžinti.

Šiai dienai paskolos netikrinant kredito istorijos yra ypač sunkiai prieinama paskolų forma. Tai didelės rizikos sandoris, todėl mažai kas ryžtasi suteikti tokią finansinę paslaugą. Visos paskolas teikiančios įmonės nori turėti patikimus klientus, todėl pirmiausiai siekia suteikti paslaugas tiems, kurie turi gerą kredito istoriją. Paskolos turintiems anstolių yra vienas rizikingiausių sandorių kokie tik gali būti, todėl verčiau imkitės veiksmų savo kredito istorijai pagerinti. Tai padaryti iš tiesų nėra labai sunku, tačiau svarbu nuoseklumas ir tinkamas bendravimas su kreditoriais. Skaitykite toliau ir sužinosite kaip spręsti šią sudėtingą situaciją.

Bendraukite su kreditoriais:

Derybų vedimas: Derybų vedimas: Pradėkite bendrauti su kreditoriais ir derėkitės dėl skolų grąžinimo sąlygų. Daugelis kreditorių yra pasirengę su jumis bendradarbiauti, jei mato nuoširdžias pastangas grąžinti skolas.
Skolų atidavimo grafikas: Aptarkite galimybę sudaryti priimtinus mokėjimo planus arba sumažinti palūkanų normas.

Kreipkitės į specialistus:

Skolų valdymo konsultacijos: Apsvarstykite galimybę kreiptis į skolų konsultantą arba finansų patarėją. Jie gali patarti, kaip valdyti skolas, ir gali padėti derėtis su kreditoriais.
Teisinės konsultacijos: Jei dalyvauja antstoliai, taip pat gali būti naudinga kreiptis teisinės konsultacijos, kad suprastumėte savo teises ir pareigas.

Nustatykite skolų prioritetus:

Svarbiausi mokėjimai: Kad išvengtumėte papildomų teisinių komplikacijų, pirmenybę teikite būtiniausių sąskaitų, pavyzdžiui, nuomos, komunalinių paslaugų ir užtikrintų skolų, apmokėjimui.
Didelių palūkanų skolos: Daugiausia dėmesio skirkite didelių palūkanų skoloms, kad per tam tikrą laiką sumažintumėte bendrą mokėtiną sumą. Pasidomėkite refinansavimo galimybės ir sutarties sąlygomis dėl kurių Jūsų palūkanos yra didesnės nei galėtų būti šiai dienai.

Taupykite pinigus:

Nenumatytų išlaidų fondas: Net ir atidavinėjant skolas, stenkitės sukaupti nedidelį fondą nenumatytoms išlaidoms padengti ir išvengti tolesnio skolinimosi.
Venkite naujų skolų: Neprisiimkite naujų skolų, kol stengiatės grąžinti esamas.

Atkurkite gerą kredito istoriją:

paskolos su bloga kredito istorijaJeigu planuojate skolintis, svarbu atkurti ir palaikyti gerą kredito istoriją. Tai padaryti gali visi, tačiau svarbu žinoti kokie veiksmai padeda tai padaryti.
Laiku atlikite mokėjimus: Atlikite visus mokėjimus laiku, kad palaipsniui atstatytumėte savo kredito istoriją.
Apdrausta kredito kortelė: Kai jau susidorosite su skolomis, apsvarstykite galimybę įsigyti apdraustą kredito kortelę, kuri padės susitvarkyti su neprognozuotomis išlaidomis pagal esamas draudimo sąlygas. Taip išvengsite naujų skolų ir netikėtų įsipareigojimų su kuriais gali būti sunku susitvarkyti.
Kredito ataskaita: Reguliariai tikrinkite savo kredito ataskaitą bei kredito reitingą. Kredito reitingą galite rasti “mano creditinfo” sistemoje, čia periodiškai pateikiama nemokama ataskaita kuri padės stebėti savo kredito istorijos pažangą.

Skolinimosi  galimybių nagrinėjimas:

Užtikrintos paskolos: Paskolos įkeičiant turtą. Kai jūsų finansinė padėtis stabilizuojasi, galite išnagrinėti užtikrintas paskolas, kurias paprastai lengviau gauti, tačiau joms reikia užstato.
Paskolos su bendraskoliais: Jei turite gerą kreditą turintį bendraskolį, tai gali padidinti jūsų galimybes gauti paskolą.

Kantrybė ir atkaklumas:

Čia žinoma reikės laiko. Kreditų ir finansinio stabilumo atkūrimas gali užtrukti, dažnai kelerius metus, priklausomai nuo situacijos sunkumo.

Nuoseklumas ir apgalvotas elgesys: Būkite drausmingi savo biudžeto atžvilgiu, toliau laiku atlikite mokėjimus ir palaipsniui stenkitės pagerinti savo finansinę padėtį.

Pabaigai apie bandymą skolintis turint antstolių ir kitų įsipareigojimų:

Nors gauti paskolą esant skolų išieškotojams ir antstoliams gali būti sudėtinga, tai nėra neįmanoma. Imdamiesi aktyvių veiksmų, kad suprastumėte, valdytumėte ir grąžintumėte savo skolas, kreipdamiesi profesionalios konsultacijos ir palaipsniui atstatydami savo kreditą, galite padidinti savo galimybes gauti paskolą ateityje. Kantrybė, atkaklumas ir įsipareigojimas laikytis finansinės drausmės yra pagrindiniai šios kelionės komponentai.

Komentarai

Komentuoti